5 juni 2022
14:00

IF Brommapojkarna 3

Återigen oavgjort

Enskede IP bjöd på både solsken och nylagt konstgräs. Enskede börjar lite bättre än oss och i 6:e minuten kommer de till avslut men Lukas hinner emellan och blockerar och på andra chansen skjuter de över.
Vi har några minuter senare ett samspel mellan Adam och Ludde som avslutas med att Adam tar avslut men då kommer en försvarare emellan och blockerar skottet till inkast.
Minuten därefter får Enskede läge att ta avslut utanför vårat straffområde och skottet tar på någon och ställer Nusret i mål och 1-0 är ett faktum.
I 18:e minuten så får vi en frispark ganska djupet ner på vår offensiva vänsterkant. Adam tar hand om den och skjuter den på insidan om muren invid första stolpen och målvakten hinner inte dit. 1-1, vilket kändes rättvist då.
Sedan har Enskede mer boll än oss utan att skapa några direkta farligheter. Vi sticker upp i några kontringar men även dem blir ofarliga. Med bara några minuter kvar på halvleken så slarvar vi i markeringsspelet och Enskede kan rulla förbi oss och en kille får stå helt fri på straffområdeslinjen och prickskjuta in 2-1 i Nusrets bortre hörn. Ett fint mål från deras sida.

I andra halvlek skapar vi en halvchans när John spelar fram Adam men hans skott blockeras och bollen går sedan till John men hans skott går över.
Sedan får vi kasta om i laget rejält. David L får en lårkaka och måste kliva av. Alex går ner som mittback. Strax därefter kliver Daakir av pga problem med fötterna. Därefter får Albin en lättare lårkaka och måste vila lite. Sebbe och Ludde blir defensiva mittfältare och när Stross måste vila så blir Edvin högerback (vilket han inte är van vid). Det blir sedan mest spel på mittplan. Enskede slår ett antal långbollar men de flesta bryter Alex eller Anders i vårat mittförsvar tack och lov. Vi är inte riktigt bekväma med bollen och lyckas inte skapa någon press på deras planhalva. De rullar ofta runt i backlinjen och vi kommer inte åt bollen.
I 39:e får vi dock en chans. Adam skapar en hörna som Alex tar hand om. Bollen går på bortre där Deniz kommer perfekt men volleyskottet går över.
Tiden rinner nu iväg och vi verkar inte få någon sista chans. Adam snackar till sig ett gult kort i 90:e vilket gör att jag blir vansinnig (inombords) och planerar att ge honom en rejäl tillrättavisning efter matchen. Men i 93:e minuten händer det.....Deniz lyfter in en boll från höger innerläge och bollen går över deras backlinje och där dyker Adam upp och drar till en volley stenhårt med vänstern och målvakten har inte en chans. 2-2 och en enorm glädje bland killarna. Därefter blåser domare av matchen.

Total sett jobbar vi bra men gör återigen ingen bra match. Vi är liksom inte nära deras spelare i många stunder....även om vi inte släpper till särskilt mycket bakåt. Stundtals har vi fina kombinationer men alltför många tillfällen däremellan slår vi dåliga passningar och slarvar med mottagningarna. Flera spelare kommer inte upp i sina normala nivå.
Anders gör en bra match och Alex andra halvlek som mittback gör han väldigt bra. Nusret är felfri och kan inte lastas för någon av målen. Adam gör ingen bra match men han har två bra prestationer som gör att vi får med oss en poäng idag......

Träning som vanligt i veckan och sedan match både lördag och söndag nästa helg.